Duurzaamheid

Duurzaamheid stimuleren: CBG's inzet voor klimaatactie 1,5 °C


CBG kondigt met trots haar ondertekening van het Klimaatakkoord van Parijs aan. Deze verbintenis heeft als doel om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5°C. Zo engageren we ons om onze impact op het milieu te minimaliseren en om actief deel te nemen aan de wereldwijde inspanningen voor klimaatstabiliteit. Dit gaat verder dan woorden alleen: we ondernemen tastbare acties om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en een duurzame toekomst te bevorderen.


Hiervoor zijn we een vruchtbare samenwerking aangegaan met Route 2030, een gerenommeerde externe organisatie die gespecialiseerd is in strategisch duurzaamheidsadvies. Dankzij hun begeleiding is CBG in staat om de complexiteit van duurzaamheid helder en doelgericht aan te pakken. Via interne ESG-trainingen (Environmental, Social en Governance) rusten we ons team uit met praktische kennis en tools. Die zetten we vervolgens in om tastbare doelen te stellen en implementeren die aansluiten bij de ambitieuze doelstellingen van de Europese Unie.


We wensen alle collega-organisaties die zich op dezelfde weg naar duurzaamheid begeven het allerbeste. Laten we samen de Europese ambities omarmen en hand in hand werken aan een meer milieubewuste en welvarende toekomst.